Φεστιβάλ Μέταλ ανά την Ευρώπη, Καλοκαίρι 2012

Σε ένα περίπου μήνα έρχεται καλοκαιράκι. Κάποιοι τρέχουν στα γυμναστήρια να ρίξουν την μπάκα, να ανορθώσουν τα οπίσθια, να σφίξουν τους γλουτούς κτλ.  εν όψη των θερινών διακοπών. Άλλοι κλείνουν δωμάτια σε νησιά. Δεν μπορώ να δώσω καμιά σχετική πληροφορία που να βοηθήσει σε αυτή την προετοιμασία. Αντί για αυτό, αποφάσισα να κάνω μια συνοπτική παρουσίαση των σημαντικότερων μέταλ (και σχετικών με τον χώρο, πχ φολκ) φεστιβάλ που θα έχουμε στην Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι. Η λίστα θα είναι με χρονολογική σειρά για να διευκολύνει τον προγραμματισμό. Προφανώς και δεν πρόκειται για πλήρη λίστα. Μια μάλλον πλήρης λίστα (σε αλφαβητική σειρά, όμως) μπορεί να βρεθεί εδώ. Φίλοι μεταλάδες, ελπίζω να βοήθησα (και ελπίζω να πάω και γω σε κανένα φέτος!!). Για τις σελίδες των φεστιβάλ, πατήστε πάνω στα ονόματα τους.

Ξεκινάμε:

2 Ιουνίου (ΟΛΛΑΝΔΙΑ): FortaRock

2 – 5 Ιουνίου (ΚΡΟΑΤΙΑ): Metalfest (Εξαιρετικό φεστιβάλ, δίπλα σε παραλία!! Φοβερά ονόματα – μάλλον το καλύτερο λάιν απ της ομάδας μέταλφεστ και πολύ πιο οικονομικό λόγω Κροατίας)

7 – 9 Ιουνίου (ΓΕΡΜΑΝΙΑ): Metalfest

15 – 17 Ιουνίου (ΓΑΛΛΙΑ): Hellfest (Με 6 σκηνές και όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα που βρίσκονται σε περιοδεία, είναι σίγουρα το μεγαλύτερο φεστιβάλ της φετεινής χρονιάς. Βέβαια, λόγω Γαλλίας, είναι αρκετά πιο ακριβό από τα υπόλοιπα. Είναι όμως το ένα από τα δύο φεστιβάλ στα οποία θα εμφανιστεί μετά από χρόνια ο King Diamond!)

22 -24 Ιουνίου (ΒΕΛΓΙΟ): Graspop Metal Meeting (Κάπως ακριβό, αλλά με πολλά ονόματα, μεταξύ αυτών και οι Motorhead, οι οποίοι δεν θα κάνουν πολλές συναυλίες φέτος στην Ευρώπη)

26 – 29 Ιουλίου (ΠΟΛΩΝΙΑ): Castle Party (ηλεκτρονική μουσική με μεγάλα ονόματα του χώρου. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε μεσαιωνικό κάστρο!)

3 – 5 Αυγούστου (ΟΛΛΑΝΔΙΑ): Castlefest (Φεστιβάλ φολκ μουσικής με αγαπημένα συγκροτήματα. Όπως το λέει και το όνομά του, λαμβάνει χώρα σε κάστρο, ενώ πολλά είναι και τα ιβέντς!)

5 – 11 Αυγούστου (ΣΛΟΒΕΝΙΑ): Metalcamp (Φοβερό λάιν απ, πολύ χαμηλές τιμές και ένα φεστιβάλ με παράδοση. Μια από τις καλύτερες επιλογές για τους απανταχού μεταλάδες)

8 – 11 Αυγούστου (ΤΣΕΧΙΑ): Brutal Assault (Ιδιαίτερα καλή επιλογή: Πολύ φθηνό, με αρκετά ονόματα που δεν εμφανίζονται σε άλλα φεστιβάλ και φυσικά βρίσκεται στην αγαπημένη Τσεχία!!)

16 – 18 Αυγούστου (ΓΕΡΜΑΝΙΑ): Summer Breeze (Για 15η χρονιά, είναι και πάλι εδώ, με ονόματα πολύ διαφορετικά από τα υπόλοιπα φεστιβάλ. Με φτηνό εισιτήριο, μόλις 85 ευρώ και για τις τρεις μέρες αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν συμπληρωθεί με ένα Metalfest!)

Το άρθρο θα εμπλουτιστεί..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s