Χρυσή Αυγή

 

Χρυσή Αυγή – συλλογή άρθρων και βίντεο

Επειδή υπάρχουν πολλά βίντεο πολύ αποκαλυπτικά για την παρουσία της χρυσής αυγής, καθώς και κάποια πολύ εκτεταμένα άρθρα, εδώ θα συγκεντρώσω λινκ με μια πολύ σύντομη παρουσίαση. Σκοπός είναι να μπορούν να βρεθούν μέσα από την Άμεση Αδράνεια όλα τα στοιχεία της χρυσής Αυγής. Εκτενές αφιέρωμα κυκλοφόρησε πρόσφατα και από το περιοδικό Άρδην, ΤΕΥΧΟΣ 90 (Ιούνιος – Αύγουστος 2012).

Παρακαλώ όποιον έχει υπ’ όψιν του κάποιο κείμενο ή βίντεο που να λείπει από τη λίστα να το ποστάρει για να είναι πιο πλήρης.

1) Φάκελος Χρυσή Αυγή, Jungle Report

Το πιο πλήρες από όσα έχω δει άρθρα για την οργάνωση. Ξεκινάει με ιστορική αναδρομή και περιέχει πολλά βίντεο και ντοκουμέντα σχετικά με τη δράση και τη φιλοσοφία της. Δημοσιεύτηκε στο πολύ δυνατό μπλογκ, Jungle Report.

2) ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – 2ος Φάκελος: Παρουσίαση Υποψηφίων, Jungle Report

Συνέχεια του παραπάνω αφιερώματος, με επίκεντρο την παρουσίαση και ανάλυση των υποψηφίων της για τις βουλευτικές εκλογές του 2012.

/
/
/
/

Χρυσή Αυγή, γαλάζια «δημοκρατία» και πράσινα άλογα…

[  Αναδημοσιεύω το παρακάτω άρθρο από την εξαιρετική ιστοσελίδα Αχινός   ]
19 Ιανουαρίου 2013

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ελλάδα: το φάντασμα του φασισμού.

Σε αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα καταλήγουν χιλιάδες άρθρα, επιφυλλίδες, αναρτήσεις σε ιστολόγια και τηλεοπτικές συζητήσεις.

Είναι μια εύκολη άποψη. Και το μεγάλο πρόβλημα του δημόσιου διαλόγου στη χώρα μας είναι ότι ελάχιστοι είπαν ποτέ όχι στην ευκολία.

Continue reading →

/
/
/
/

Η δύση του παρελθόντος και η Χρυσή Αυγή

Γιώργος Μπάρλας

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της 5ης Μαΐου θεωρήθηκε ως φαινόμενο ολωσδιόλου παροδικό, το οποίο επρόκειτο να πάψει να μας απασχολεί μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Οι τελευταίες έδειξαν ότι τα ποσοστά της Χ.Α. σταθεροποιήθηκαν και σε σφυγμομέτρηση του Οκτωβρίου ήδη η Χ.Α ήταν τρίτο κόμμα με 14%. Επομένως πρόκειται για μια ιδεολογία που ήρθε για να μείνει και να καλύψει κάποιο κενό. Είναι μάλιστα προφανές ότι όσοι ψηφίζουν Χ.Α. δεν είναι όλοι, προς το παρόν, φασίστες ούτε κυνηγούν μετανάστες. Όσο κι αν θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τις προτιμήσεις τους στην ψήφο, έτσι ώστε να μη βρεθούν στη δύσκολη θέση να ντρέπονται κάποτε γι’ αυτήν, πολλοί από όσους στήριξαν ή στηρίζουν τη Χ.Α., προσδοκούν και κάτι άλλο από το συγκεκριμένο κόμμα.

/
/

Δημήτρης Χριστόπουλος: Η άνοδος της ακροδεξιάς σε συνθήκες οικονομικής κρίσης

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος μιλά για τις ευρωπαϊκές πολιτικές των ακροδεξιών κινημάτων, εστιάζοντας στο πώς ο εξτρεμιστικός λόγος έχει εκμεταλλευτεί το ζήτημα της μετανάστευσης, ειδικά στο πλαίσιο της σημερινής οικονομικής κρίσης. Υποστηρίζει ότι η μοναδική μακρόπνοη και αποτελεσματική αντιρατσιστική πολιτική είναι «η πολιτική της αναδιανομής του εισοδήματος, η πολιτική πρόνοιας, που θα έχει στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλειας των ανθρώπων. Όταν οι άνθρωποι φοβούνται και αισθάνονται ανασφαλείς, τότε, επηρεάζονται εύκολα από κάποιον που τους λέει ότι για όλα αυτά ευθύνη έχουν οι φτωχοί, άνεργοι μετανάστες».

/
/

Η φαιά «άνοιξη» των ακροδεξιών

Οι σκληρές κόντρες Χρυσής Αυγής και Εθνικιστικού Μετώπου βγάζουν στους δρόμους… ρόπαλα και σκληροπυρηνικούς
Η φαιά «άνοιξη» των ακροδεξιών
«Παρέμβαση» χρυσαυγιτών στην Κόρινθο: μαύρες μπλούζες, κράνη, στρατιωτικού τύπου παντελόνια
Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει τελευταίως στον χώρο της εθνικιστικής Δεξιάς. Οι επιθέσεις κατά των μεταναστών πολλαπλασιάζονται, τάγματα εφόδου οργανώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, νέοι ακροδεξιοί σχηματισμοί και κινήσεις ξεπηδούν από παντού και κάνουν με κάθε τρόπο το τέρας του φασισμού να βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα. Η επιτυχία της Χρυσής Αυγής, τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, φαίνεται ότι ενθαρρύνει πολλούς να κινητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν. Τώρα λένε ότι «ήρθε επιτέλους η ώρα μας», φωνάζουν ότι «ήρθαμε για να μείνουμε», ενώ πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν τη ρεβάνς ενάντια στις κομμουνιστικές και γενικά αριστερές ιδεολογίες και πολιτικές.

ανάγνωση του υπολοίπου »
/
/

Υπάρχει νεοναζιστική απειλή;

Η σκηνοθεσία της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες (μια επιλογή χώρου που δεν ήταν καθόλου τυχαία) θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί απομίμηση του ναζιστικού Θριάμβου της Θέλησης στη Νυρεμβέργη. Εξίσου σαφής ήταν και η ομιλία του αρχηγού της. Επετέθη κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο υποκατάστασης του κράτους από παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου, και απείλησε ότι θα φύγουν από τη Βουλή: «Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα. Αν θέλουν την εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος. Θα δούμε τι σημαίνει τάγματα εφόδου, τι είναι δρόμος, και τι σημαίνει να ακονίζονται οι ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια».

/
/

Χρυσή Αυγή. Η άγνωστη ιστορία και δράση της

Ποια είναι αυτή η οργάνωση με το

παράξενο όνομα και ποιος ο αρχηγός της ;

Η ιστορία μας ξεκινά το Δεκέμβριο του 1980, με την έκδοση του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» από τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την παρέα του. Στο εξώφυλλο του περιοδικού υπήρχε μια

κυκλική ναζιστική σβάστικα. Ο αρχηγός της ομάδας είναι ακροδεξιός – φιλοχουντικός και χιτλερικός, γνωστός για την έφεσή του στη βία και τη συμμετοχή του σε ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση. Δηλώνει μαθηματικός, αν και δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα, είναι δηλαδή ανεπάγγελτος. Το Δεκέμβριο του 1976 είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην κακοποίηση δημοσιογράφων κατά την κηδεία του βασανιστή της χούντας Μάλλιου. Συλλαμβάνεται ξανά τον Ιούλιο του 1978, αυτή τη φορά ως μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής ομάδας βομβιστών, και το 1979 καταδικάζεται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών σε φυλάκιση ενός χρόνου.

/
/

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ

 Η πιθανότητα να συγκεντρώσει  η  Χρυσή Αυγή εκλόγιμο ποσοστό  με αποτέλεσμα να αποκτήσει η νέα Βουλή ακροδεξιούς βουλευτές, έχει προκαλέσει σωρεία άρθρων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο.

/
/

Επικίνδυνη απουσία μνήμης

Τον περασμένο Ιούλιο παγώσαμε με την είδηση που έφτασε από τη Νορβηγία: ένας ακροδεξιός ρατσιστής εκτέλεσε 77 άτομα, τα περισσότερα νεαρά παιδιά. Συστηματικά προετοιμασμένος για την πράξη του αυτή, ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ υποστήριξε ότι πολεμούσε εναντίον των «προδοτών» της πατρίδας του, που προωθούσαν την «πολυπολιτισμικότητα». Διαβάζοντας τις καταθέσεις του, είναι εύκολο να διακρίνει κάποιος την κοινή ιδεολογική μήτρα των ακροδεξιών κινημάτων. Ο ίδιος φόβος για την «επέλαση του Ισλάμ», το μίσος για τους ξένους μετανάστες, η απέχθεια για την πολυπολιτισμική κοινωνία, ο αντικοινοβουλευτισμός και η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων, η λατρεία της βίας. Αν πλοηγηθούμε σε ελληνικά blogs θα συναντήσουμε και εκεί αυτές τις απόψεις να αναπαράγονται και να διαδίδονται ως λύση στη σημερινή κρίση. Πράγματι, όπως αποκάλυψαν πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Ακροδεξιά στην Ελλάδα γνωρίζει ανησυχητική άνοδο μέσα στη συγκυρία της κρίσης. Γιατί όμως όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αποφασίζουν να ψηφίσουν την Ακροδεξιά; Αντιλαμβάνονται άραγε τι σημαίνει αυτή η ψήφος;
/
/

Η ακροδεξιά συνιστώσα

Η ακροδεξιά συνιστώσα

Ανοχή, συναντίληψη ή ταύτιση; Ποια είναι η πραγματική σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή; Το ΒHmagazino ερευνά και αποκαλύπτει διηγήσεις και περιστατικά που υποδεικνύουν ότι ο δημοκρατικός χαρακτήρας της ΕΛ.ΑΣ. έχει δεχθεί σημαντικά πλήγματα

Την περασμένη δευτέρα, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη, βρίσκονταν παρατεταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ. Πέρασαν τη βάρδια τους απέναντι από το μπαλκόνι στο οποίο ανεμίζει ο μαίανδρος επάνω στις σημαίες του κόμματος. Οι αστυνομικοί ήταν αμήχανοι. Είχαν σταλεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για να «διενεργήσουν ελέγχους». Το έκαναν, ωστόσο η αμηχανία αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα. Η παρουσία τους εκεί ήταν η έμπρακτη απόδειξη της πολιτικής μάχης εντυπώσεων που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην πολιτεία, στην Αστυνομία και στη Χρυσή Αυγή.

ανάγνωση του υπολοίπου »
/
/

Ευχαριστίες στη Χρυσή Αυγή

του Κωνσταντίνου Πουλή
Στις 7 Αυγούστου 1936 η εφημερίδα «Καθημερινή» έγραφε στο κύριο άρθρο της: «Η από της παρελθούσης Τρίτης επιβληθείσα νέα τάξις πραγμάτων εις την Ελλάδα δεν ευρίσκει απλώς σύμφωνον την εφημερίδα αυτήν. Την ευρίσκει εν μέρει υπεύθυνον. Διότι από μακρού χρόνου η εφημερίς αυτή συνέστησε και ηυχήθη όπως έλθη ημέρα, κατά την οποίαν το κράτος του κοινοβουλευτισμού και των ελευθεριών αντικαταστήση, έστω και προς καιρόν, νέον κράτος επιβολής και αυστηρότητος».
Παρατηρώ τον επαίσχυντο ρόλο που έχει αναλάβει η «Καθημερινή» (με τις εξαιρέσεις και τις αντιφάσεις της διαρκώς να λιγοστεύουν) καθώς η προπαγάνδα της περνάει πια στη δεύτερη φάση. Πρώτη φάση ήταν υπεράσπιση του Μνημονίου με το σκεπτικό πως είμαστε διεφθαρμένοι και τεμπέληδες, λοιπόν καιρός είναι να σοβαρευτούμε ζώντας ήσυχα και φτωχικά. Αυτά μοιάζουν χαριτωμένα πια αν τα συγκρίνει κανείς με τη Φάση Β΄, την ομοβροντία υπεράσπισης των φασιστών που εξαπολύει εσχάτως η ίδια εφημερίδα.
/
/

Ορθόδοξο ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή!

Έχουμε γράψει επανειλημμένα πως αυτό το blog δεν είναι πολιτικού, αλλά πνευματικού ενδιαφέροντος. Και η πολιτική όμως έχει σοβαρές πνευματικές προεκτάσεις.
Η κοινωνική αδικία -που είναι μια μεγάλη αμαρτία από πλευράς των πλούσιων, των εξουσιαστών και γενικά των ισχυρών και σπρώχνει σε πλήθος αμαρτίες τους φτωχούς και αδικημένους- δεν είναι σοβαρό πνευματικό θέμα; Η οικονομική κρίση, που οδηγεί ολόκληρους λαούς (όχι μόνο το δικό μας) στην απόγνωση, την οργή, την αυτοκτονία, άρα μακριά απ’ το Θεό, δεν είναι σοβαρό πνευματικό θέμα;
Αλλά και η παρεμπόδιση (ή, έστω, το πάγωμα) της συνεργασίας της χώρας μας με την Ορθόδοξη Ρωσία δεν έχει πνευματικές προεκτάσεις; Τυχαίο είναι άραγε ότι συρόμαστε στο άρμα της αιρετικής ή άθεης δύσης και κλείνονται οι πόρτες μας προς την ορθόδοξη ανατολή; Μια επαφή με τους ομόθρησκους λαούς, που μπορεί να γίνουν σύμμαχοι και βοηθοί μας, ενοχλεί μόνο τις τράπεζες, που θέλουν να μας έχουν στο χέρι, ή και κύκλους που θέλουν να στείλουν τις ψυχές μας στην κόλαση μέσω της οργής και της απελπισίας που φέρνουν η φτώχια και η υποτέλεια;
Πρόσφατα ανέτειλαν στο πολιτικό προσκήνιο της πατρίδας μας οι αριστεροί σχηματισμοί, αλλά -απρόσμενα- και η Χρυσή Αυγή. Συχωρέστε με, να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα, από καθαρά πνευματική σκοπιά, που θεωρώ πως είναι και η σημαντικότερη.
/
/

“Παστίτσιος”, Χρυσή Αυγή και εθνικιστές υβριστές…

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΒΛΑΣΦΗΜΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

 

   Στις 18/9/2012 ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστος Παππάς κατέθεσε ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την περίπτωση της διαδικτυακής προσβολής του μακαριστού γ.Παϊσίου του Αγιορείτου. Σε αυτήν καταγγέλλει, και ορθώς το πράττει, την ιστοσελίδα της οποίας: «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο» με αναρτήσεις αλλά με: «πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες». Επίσης ο κ.Παππάς καταγγέλλει και ιστοσελίδα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου «μέσω της οποίας διαπράττονται επανειλημμένα τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής και άλλες παράνομες πράξεις».

Διαβάζοντας, την με τόσο πόνο καρδίας, λίαν εύστοχη και υποδειγματική παρατήρηση του αξιότιμου βουλευτού κ. Παππά, για τον ασύστολο και αχαρακτήριστο εξευτελισμό ενός από τα πιο ιερά, προσφιλή και αγαπητά πρόσωπα της ρωμιοσύνης, του ελληνικού έθνους, της οικουμενικής ορθοδοξίας, του γέροντος Παϊσίου, από ένα site αναρχοαριστερών-αθεϊστικών καταβολών, δεν έχουμε παρά να τον συγχαρούμε και να επικροτήσουμε, με χαρά, την εν λόγω θαρραλέα του ενέργεια και κίνηση. Η ευθιξία του, η αδούλωτη κρίση του, το θαρραλέο φρόνημα και η ακεραιότητα του χαρακτήρος του δεν άφησαν μία ασύλληπτη σε μέγεθος χυδαιότητα να περάσει απαρατήρητη. [Σημ. του blog μας: για τις αντιρρήσεις ως προς το θέμα, που πιθανόν συμμερίζεται και ο συντάκτης του παρόντος, δείτε εδώ].

ανάγνωση του υπολοίπου

/
/

Οι σπόνσορες της Χρυσής Αυγής

https://i2.wp.com/ardin-rixi.gr/wp-content/uploads/2012/10/ardin90b1.jpgΑπόσπασμα από το ομώνυμο άρθρο του Γιώργου Καραμπελιά από το Άρδην τ. 90, που κυκλοφορεί με αφιέρωμα στη Χρυσή Αυγή Άρδην-Ρήξη

Η μακρά πορεία της φασιστικής δεξιάς
Πολλοί από όσους σήμερα διαπορούν για το πως και γιατί ήρθε στο προσκήνιο η ναζιστική ακροδεξιά, μας λοιδορούσαν στο παρελθόν όταν ασχολιόμασταν με ιδεολογικά φαινόμενα που οι ίδιοι αγνοούσαν και προσπερνούσαν. Για χρόνια τονίζαμε πως φαινόμενα όπως η αρχαιολατρία, η ουφολογία και η συνωμοσιολογία αποτελούν τα οχήματα μέσω των οποίων η ακροδεξιά δοκίμαζε να επανέλθει στο προσκήνιο, μετά την ιστορική της ήττα εξαιτίας της ταύτισής της με την Χούντα.
/
/

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Παρακράτος, κρυφές χρηματοδοτήσεις και πολλά άλλα συνθέτουν το παζλ του νεοναζιστικού μορφώματος.

”Και φυσικά είναι σύμπτωση ότι θα παρουσιάσουμε τα ψηφοδέλτιά μας την 21η Απριλίου. Όλες τις εκδηλώσεις μας τις κάνουμε το Σάββατο, έτσι έτυχε και η συγκεκριμένη μέρα έπεσε Σάββατο. Δεν έχω πρόβλημα και δεν θα το κρύψω, συμφωνούμε σε πολλά με την 21η Απριλίου”.(Νίκος Μιχαλολιάκος, στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα, Πέμπτη 19 Απριλίου 2012)

/
/

Χρυσή Αυγή: το δεκανίκι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και της εξουσίας

Μιλώντας με πολλούς, ιδιαίτερα νέους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή αυγή, τους ρωτώ γιατί σκέπτονται να κάνουν μια τέτοια επιλογή, γνωρίζοντας ότι δεν είναι των άκρων και ούτε των υπερβολών, θέλοντας να διαπιστώσω αν γνωρίζουν τι πρεσβεύει και τι κάνει αυτό το κόμμα.

Διαπιστώνω λοιπόν ότι η πλειοψηφία αυτών των νέων δηλώνει απογοητευμένη και αγανακτισμένη από το σύστημα και την πολιτική, από τα απίστευτα επίπεδα διαφθοράς και ανικανότητας των μεγάλων πολιτικών κομμάτων, δηλώνουν ότι θα «τιμωρήσουν» τα μεγάλα κόμματα με το να ψηφίσουν τις ακραίες επιλογές όπως τη Χρυσή Αυγή πιστεύοντας ότι έτσι θα τους πλήξουν.

/
/

Για το αυγό του φιδιού

Μαρία Ρεπούση, 27/09/2012

Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή», εκτός από αποδοκιμασία, χρειάζεται ερμηνεία. Διαφορετικά δεν αντιμετωπίζεται. Μια ερμηνευτική ατραπός είναι αυτή που συνδέει την άνοδο της Χρυσής Αυγής, με την οικονομική κρίση και τις ανατροπές που αυτή φέρνει στη ζωή των πολιτών. Προσωπικοί και οικογενειακοί σχεδιασμοί ανατρέπονται άρδην και μεγάλα στρώματα του πληθυσμού αντιμετωπίζουν πια πολύ σοβαρά ενδεχόμενα που δεν υπήρχαν ούτε στα χειρότερα όνειρά τους. Η εκτροπή αυτή οδηγεί σε ακραίες επιλογές. Και η κατεξοχήν ακραία, είναι αυτή της Χρυσής Αυγής. Αφού καταστρέφεις τη ζωή μου, σκέπτεται ο πολίτης, «γαία πυρί μιχθήτω». Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για ν’ αναμειχθεί το χώμα με τη φωτιά, από την εδραίωση της Χρυσής Αυγής. Η Δημοκρατία μας, όπως και κάθε Δημοκρατία, δοκιμάζεται σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Και τραυματίζεται. Αυτός ο τραυματισμός είναι πολύ επικίνδυνος, αν κακοφορμίσει. Η Χρυσή Αυγή είναι η εγγύηση για το χειρότερο σενάριο.

/
/

Επιστολή προς την Ρεπούση σχετικά με την άνοδο της Χρυσής Αυγής

Ανοιχτή επιστολή-απάντηση στην κ. Ρεπούση “για το αυγό του φιδιού”

Από τη Λέσχη. Εικόνα από blog σίβυλλα.

Ανοιχτή επιστολή-απάντηση στην κ. Ρεπούση “για το αυγό του φιδιού” [1]

Κυρία Ρεπούση με ενδιαφέρον διάβασα το άρθρο σας σχετικά με την ανάλυση του φασιστικού φαινομένου που υπογραμμίζετε ότι προκειμένου να το πατάξουμε πρέπει πρώτα να το αναλύσουμε.

Χαίρομαι που επιχειρείτε την ανάλυση αυτού του φαινομένου διότι τον τελευταίο καιρό είναι της μόδας επιδερμικές αναλύσεις οι οποίες προσπαθούν να συσχετίσουν το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής με τον εκάστοτε εχθρό. Έτσι, έχουν υπάρξει συσχετίσεις ανάμεσα στους αγανακτισμένους και τον φασισμό από τον συνεργάτη σας κύριο Πάγκαλο, όπως φυσικά και συσχετίσεις ανάμεσα στην αριστερά και τον φασισμό, επίσημο δόγμα πλέον της Ε.Ε. Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ.  Αυτές οι αντιλήψεις μεταφέρονται στα εγχώρια από πολλούς “ειδικούς” ηρωικούς αντιφασίστες της πένας και των σαλονιών, με τελευταίο τον κ. Κασιμάτη [2] από τις στήλες της ιστορικής δημοκρατικής αντιφασιστικής εφημερίδας “Καθημερινής” .

/
/

Η εξομολόγηση ενός Χρυσαυγίτη: Υπήρξα πιόνι ενός αστείου φυρερίσκου

Ο Χάρης Κουσουμβρής υπήρξε στο παρελθόν ένα από τα ηγετικά στελέχη και ταμίας της Χρυσής Αυγής. Μέλος για 12 χρόνια, από το 1990, ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του «στρατιώτη» της οργάνωσης παρά την υψηλή του θέση στην ιεραρχία. Το όνομά του εμφανίζεται σε υποθέσεις, όπως αυτή του Περίανδρου, αλλά και σε άλλες δολοφονικές επιθέσεις και δράσεις της Χρυσής Αυγής. Μετά από 12 χρόνια ο Χάρης Κουσουμβρής αποχωρεί από τη Χρυσή Αυγή και το 2004 γράφει το βιβλίο «Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής» αποκαλύπτοντας στοιχεία για τις δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης, και παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μεταμελημένο και απογοητευμένο.

/

/

Γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή;

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Απανωτές συσκέψεις επιτελών στη ΝΔ, λόγω ανησυχίας από τη συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής, διάβασα στις Κυριακάτικες εφημερίδες . Συνεχείς συσκέψεις επιτελών της Συγγρού, λένε οι πληροφορίες, για να δούνε τι θα κάνουν με τα ανησυχητικά γκάλοπ που δείχνουν άνοδο της ΧΑ.Έντονοι οι προβληματισμοί και στους άλλους χώρους. Φαντάζομαι κι εκεί οι «επιτελείς» θα ξύνουν την κάρα τους μπροστά στην αμμοδόχο της πολιτικής.

Γιατί να κουράζονται, αδέρφια; Ας ρωτήσουν εμάς εδώ στο Antinews, που ζούμε 24 ώρες το 24ωρο μέσα στους κανονικούς ανθρώπους.

Ας βγούμε λοιπόν από τα κλισέ της ωχράς σπειροχαίτης του δημόσιου λόγου, την «πολιτική ορθότητα», και να δούμε κατάματα την αλήθεια. Αλλιώς, φοβάμαι, πως μας περιμένουν νέα δεινά, σαν εκείνο το 18% …

/
/

Τα παιδιά του Χίτλερ με στολή «Χρυσής Αυγής»

Η δράση αλλά και κείμενα που υπογράφει ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποκαλύπτουν τη λειτουργία μιας νεοναζιστικής ρατσιστικής οργάνωσης με διεθνείς διασυνδέσεις, που μνημονεύει τον… Ρούντολφ Ες σαν «ήρωα» και χαρακτηρίζει τον χριστιανισμό ως «σκοταδισμό 20 αιώνων»

Πίσω από τα συνθήματα «Η Ελλάδα ανήκει στους Μέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά σε παλαιότερη συγκέντρωσή τους. Τρίτος από αριστερά ο γ.γ. της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος.   Eλληνες» και «Eξω οι ξένοι από τη χώρα», που χρησιμοποιεί η «Χρυσή Αυγή» προσπαθώντας να προσελκύσει άνεργους και απελπισμένους πολίτες οι οποίοι ζουν στα όρια της οικονομικής ανέχειας, κρύβεται μια νεοναζιστική οργάνωση που μισεί τη δημοκρατία, «λατρεύει» τον Χίτλερ και οραματίζεται το 4ο Ράιχ στην Ευρώπη.

Παρά την προσπάθεια των στελεχών της να «μακιγιάρουν» το πραγματικό πρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» στην επιδίωξή τους να διεκδικήσουν την είσοδό της στο κοινοβούλιο, η δράση αλλά και τα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς αποκαλύπτουν τη λειτουργία μίας νεοναζιστικής ρατσιστικής γκρούπας με διεθνείς διασυνδέσεις που μνημονεύει τον σφαγιαστή… Ρούντολφ Ες σαν «ήρωα» και χαρακτηρίζει τον χριστιανισμό ως «σκοταδισμό 20 αιώνων».

/
/

Στο μυαλό του ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής

Του Κωνσταντίνου Αρμάου

Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι πολύ σοβαρό για να το προσπερνάμε με την έγκυρη, βεβαίως, εκτίμηση ότι είναι ένα μπουλούκι τραμπούκων που ευνοείται από την άγνοια. Το ζήτημα είναι γιατί η Χ.Α. θεωρήθηκε, ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους, θεμιτή επιλογή ψήφου. Είναι απαράδεκτο όσοι φέρουν ευθύνη για τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από τον τόπο να «το παίζουν υπεράνω» όλων όσοι ψηφίζουν για πρώτη ή δεύτερη φορά στη ζωή τους, ορίζοντάς τους ως αδαή παιδάκια που δεν σέβονται την ψήφο τους. Είναι, επίσης, λάθος οι νουθεσίες του τύπου: «Μη! Χρυσή Αυγή – κακό!». Ας μπούμε καλύτερα στη θέση του νέου ψηφοφόρου για να επισημάνουμε, όσο γίνεται πιο νηφάλια και αντικειμενικά, ποια είναι τα μειονεκτήματα που αυτός «βλέπει» στα υπόλοιπα κόμματα.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να αποτελούν επιλογές ούτε του νεαρού ψηφοφόρου της Χ.Α. Ο νέος ψηφοφόρος δεν ψηφίζει βάσει συμφέροντος, δεν έχει «παλιές υποχρεώσεις» και δεν προβλέπεται να δεσμευτεί από «νέες» στο μέλλον.

2 thoughts on “Χρυσή Αυγή

    • Φίλε πριν βιαστείς να βρίσεις, όχι, ο μαίανδρος σε καμιά περίπτωση δεν έχει σχέση με την ναζιστική σβάστικα. Μόνο η χρυσή αυγή προσπαθεί να μας μπερδέψει να νομίζουμε πως το αρχαιοελληνικό πνεύμα έχει οποιαδήποτε σχέση με την υποταγή στην άρια φυλή. Αλήθεια αναρωτιέμαι πως καταφέρνουν να συνδυάζουν μέσα τους αυτά τα εκ διαμέτρου αντίθετα ιδεολογήματα.

      Προφανώς σε μπέρδεψε η εικόνα. Είναι όντως παραπλανητική. Λάθος μου που έβαλα τον μαίανδρο εκεί. Αυτό που λέει το κείμενο πάντως για την κυκλική σβάστικα μπορείς να το δεις και στην wikipedia. Στο λήμμα χρυση αυγή (πολιτικό κόμμα) είναι πρώτη εικόνα το εξώφυλλο αυτό.

      Ελπίζω να διόρθωσα την παρανόηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s