Γενικά περί του blog

Καλωσήρθατε στην ΑΑ!

  • Για χιουμοριστικό υλικό (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, aaβίντεο, εικόνες, site και blog και άλλα πολλά) ψάξτε την ενότητα Κάψιμο.
  • Για τρόπους αυτοοργάνωσης και κοινωνικοποίησης περιηγηθείτε στην ενότητα Κοινωνική Δικτύωση.
  • Για απόψεις (δικές μου ή άλλων) σχετικά με κοινωνικά ή πολιτικά ζητήματα που μας αφορούν.
  • Για χρήσιμες πληροφορίες γύρω από θέματα υγείας, οικονομικών, μετακίνησης κ.α. μπορείτε να αναζητήσετε τιπς στην ομώνυμη κατηγορία.
  • Η ενότητα Σύνδεσμοι περιέχει ιστοσελίδες που χρησιμοποιώ για την ενημέρωσή μου και τις συστήνω.

 

Γενικά

Η Άμεση Αδράνεια ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012 με SouthParkGuy-620xσκοπό να συγκεντρώσει χιουμοριστικό υλικό (όπως έλεγα: ένας κόμβος ενημέρωσης για οτιδήποτε είναι σχετικό με κάψιμο..). Πρωτίστως είχε ως αφετηρία μια προσωπική ανάγκη για οργάνωση, ταξινόμηση και δημιουργία λιστών και μια βαθιά αγάπη για ό,τι προκαλεί γέλιο. Θεωρώντας πως υπάρχουν και άλλοι που δεν θέλουν να ψάχνουν για πολύ στο ίντερνετ αποφάσισα να φτιάξω αυτό το blog-portal και να παραθέσω όλα όσα με έχουν κάνει να γελάσω ή γενικότερα να περάσω ευχάριστα τον χρόνο μου, βοηθώντας συνανθρώπους μου να καούν χωρίς χρονοτριβή. Καθότι το κάψιμο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νιου έιτζ έκφραση για την αδράνεια, προκύπτει και ο τίτλος του μπλογκ, Άμεση Αδράνεια (από δω και στο εξής ΑΑ).

SALIVA-IIΟ τίτλος αυτός προέκυψε και από την παρατήρησή πως η σημερινή δυτική κοινωνία (γι’ αυτή ξέρω-γι’αυτή μιλάω) χαρακτηρίζεται από την αδράνεια, από την αδυναμία αντίδρασης του κάθε ανθρώπου να παλέψει για τα στοιχειώδη, όπως ισότητα, ελευθερία, δικαιοσύνη. Αντί γι’ αυτό, έχει αντικαταστήσει την πάλη για τα πανανθρώπινα αυτά δικαιώματα με την πάλη για ανώτερο κοινωνικό στάτους, για περισσότερο χρήμα και εξουσία. Αν και η φύση εκδικείται αυτή την αφύσικη στάση ζωής (μελαγχολία, δυσκοιλιότητα, κατάθλιψη, αυτοκτονίες, ναρκωτικά), εμείς οι ίδιοι, ως επί το πλείστον, δεν κάνουμε τίποτα ως μονάδες για να αλλάξουμε αυτή την τραγική κατάσταση. Η νίκη του συστήματος έρχεται μέσα από την βύθισή μας στην αδράνεια.

   Στην πορεία και μεσούσης της κρίσης, συνειδητοποίησα πως υπάρχουν πολύ περισσότερες (και ίσως σημαντικότερες) πληροφορίες τις οποίες μπορεί να αναζητά επίμονα κάποιος στο διαδίκτυο, χωρίς αποτέλεσμα ή/και σπαταλώντας πολύ χρόνο. Ανάμεσα σε αυτά, το πλέον απαραίτητο, κατά τη γνώμη μου, είναι η κοινωνική δικτύωση: Ιστοσελίδες, πρωτοβουλίες, καταλήψεις, ομάδες με κοινωνική δράση κάνουν τεράστιο έργο και έιναι σημαντικό να παρουσιάζονται κάπου συγκεντρωμένα. Επίσης, διάφορες πορείες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γίνονται και δεν υπάρχει κεντρική και αναλυτική ενημέρωση γι’ αυτές. Χωρίς να είμαι σίγουρος πως θα μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της επικαιρότητας, θα προσπαθήσω να κάνω μια σύντομη παρουσίαση των ομάδων και των πρωτοβουλιών με σκοπό να βοηθηθεί ο κάθε επισκέπτης της ΑΑ, ώστε να βγει από αυτό το τέλμα μιζέριας και αυτολύπησης στο οποίο έχει καταπέσει.

 Έτσι, η ΑΑ καταβάθος καταλήγει να έχει ένανpolytexneio-poreia201316738506_13353590.limghandler διττό χαρακτήρα: αφενός μεν επιτρέπει στον επισκέπτη της να γλιτώσει χρόνο στην ανα- ζήτησή του καψιματικού υλικού που ψάχνει, αφετέρου τον προτρέπει να ξεφύγει από την σαπίλα που τον διακατέχει, να βγει στον δρό- μο, να επαναστατήσει, να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν και αυτά που δικαιούται. Αν και πιθανόν να φαίνεται αντφατική μια τέτοια λειτουργία, θεωρώ πως είναι ακριβώς το αντίθετο.

Ο μέσος χρήστης θα εμπιστευτεί και θα επισκεφτεί ιστοσελίδες που ήδη γνωρίζει και του έχουν φανεί χρήσιμες. Μέσα στα πλαίσια της αδράνειας και του φόβου για το καινούργιο και το διαφορετικό, δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να αναζητήσει από μόνος του την έξοδο από την κατάσταση αυτή. Είναι ανούσιο να εκθέτουμε τις απόψεις μας σε χώρους που αυτοί οι οποίοι τους επισκέπτονται είναι λίγο πολύ ήδη υποψιασμένοι και ομοιδεάτες. Η πλατιά, ανυποψίαστη και ηττημένη μάζα – στόχος παραμένει μακριά από τέτοιες ιστοσελίδες. Ποιός θα μπει στο Left.gr αν δεν είναι ήδη αριστερός; Και ποιός θα εμπιστευτεί το Indymedia σαν πόλο ενημέρωσης αν δεν είναι ήδη σχετικός με την αναρχία και τις καταλήψεις; Πρέπει κάποιος άλλος, «ύπουλα», πλάγια να τον σπρώξει στην αλλαγή. Όλα όσα ο Τσόμσκυ και ο Έκο μας δίδαξαν για τις αρχές της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου φαίνεται να δίδαξαν περισσότερο τους κυβερνώντες και λιγότερο αυτούς που οι προαναφερθέντες διανοητές ήθελαν να προστατεύσουν. Αυτό που κάνει το σύστημα, πρέπει να το αντιγυρίσουμε, να το εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας.

Πολιτική ΘέσηGandhi-and-Mandela-dewV

Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ή παρερμηνείες, εγώ (και κατ’ επέκτασιν το μπλογκ αυτό) έχω σαφή πολιτική θέση. Είμαι υπέρ της αλληλεγγύης, της αγάπης και της εκτίμησης για τον συνάνθρωπο, ό,τι χρώμα, φύλο, οικονομική κατάσταση και ηλικία κι αν έχει αυτός, υπέρ της διαφορετικότητας. Είμαι ενάντια σε κάθε ρατσιστική, ξενοφοβική, επιθετική πρακτική και θεωρία, ενάντια σε όλα αυτά που μας χωρίζουν και υπέρ όλων όσων μας ενώνουν…

lamprakisΕίμαι ενάντια στην ατομική, οπορτουνιστική λύση που προβάλλεται ως πρότυπο από την καπιταλιστική κοινωνία, υπέρ των μαζικών αγώνων και των προσωπικών πρωτοβουλιών που έχουν σα σκοπό να ανεβάσουν το επίπεδο όλων των ανθρώπων ταυτόχρονα.. Κάθε άνθρωπος έχει ίσο δικαίωμα σε αυτή τη ζωή και είναι χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθάμε τους ανθρώπους που γεννήθηκαν ή/και ζουν με λιγότερη τύχη από εμάς. Από την άλλη, είμαι ενάντια στην τυφλή, κομματική πειθαρχία που επιβάλουν κόμματα όπως το ΚΚΕ και διάφορα παρόμοια αριστερά γκρουπούσκουλα, wannabe ΚΚΕ. Χωρίς ατομική πρωτοβουλία δεν υπάρχει συλλογική ελπίδα, όπως χωρίς μαζικούς αγώνες δεν μπορεί να υπάρξει ατομική ευτυχία για τον κάθε άνθρωπο.

Οργανωτικά του blog

Ανάμεσα στις κατηγορίες που θα ήθελα να εντάξω, αλλά δεν έχω καμιά ιδαίτερη εποπτεία, είναι το κόμιξ (κωμικό, προνογραφικό, οτιδήποτε), τα παιχνίδια για υπολογιστές κ άλλα. Όποιος έχει τη διάθεση να αναλάβει μια από αυτές,  να συνεισφέρει σε κάποια από τις υπάρχουσες κατηγορίες ή να προτείνει ένα άλλο είδος, τον ευχαριστώ προκαταβολικά. Γενικότερα κάθε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Σε πρώτη φάση γράφω μόνος μου τα κείμενα, αλλά όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει ένα κειμενάκι – δείγμα και αν ταιριάζει με το γενικότερο στυλ της ΑΑ μπορούμε να συνεργαστούμε (λεφτά δεν υπάρχουν, το ξεκαθαρίζω – για την κάβλα μας τα κάνουμε αυτά).

Ας χρησιμοποιήσει ο καθένας τις πληροφορίες με τονunique δικό του, ξεχωριστό, μοναδικό τρόπο.  Σας χαιρετώ, λοιπόν, και ελπίζω το blog αυτό να σας φανεί χρήσιμο με οποιονδήποτε τρόπο! Και αν μπορείτε, την επόμενη φορά που θα δείτε κάτι γελοίο, άρρωστο, ιδιοφυές και πάνω απ’ όλα καμμένο, πείτε, «ρε δεν του το στέλνω αυτουνού με την ΑΑ; Επίσης, ενημερώστε με με ένα απλό λινκ ή μήνυμα για πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που γνωρίζετε. Ιδανικά, γράψτε οι ίδιοι ένα κείμενο και στείλτε το μου για δημοσίευση. Χωρίς συζήτηση, θα δημοσιευτεί.

Για να ενημερώνεστε για κάθε καινούργιο κείμενο – παρουσίαση ακολουθείστε την ΑΑ στο facebook ή στο wordpress (βλέπε πλευρική στήλη).

2 thoughts on “Γενικά περί του blog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s