Μίμοι

Οι μίμοι είναι μια παράξενη κατηγορία καλλιτεχνών. Η κλασική εικόνα μίμου που έχουμε οι περισσότεροι είναι ενός τύπου που έιναι ντυμένος κλόουν και κάνει πως βρίσκεται πίσω από έναν αόρατο τοίχο. Αν και δεν είναι πολύ συνηθισμένο, είναι ένα παγκόσμιο είδος τέχνης, που ακριβώς επειδή δεν χρησιμοποιεί τη γλώσσα, είναι κατανοητό από όλους. Εδώ θα κάνω μια παρουσίαση των μίμων που ξέρω.

/

/

Michel Courtemanche

Αυτός είναι ίσως ο πρώτος κωμικός που αναφέρω ο οποίος θα είναι άγνωστος στους περισσότερους. Ο Michel Courtemanche, κάνει (ή μάλλον έκανε) ένα παράξενο είδος κωμωδίας. Κατά βάση είναι μίμος. Επειδή, όμως, είναι ιδιαίτερα δύσκολο για ένα κοινό να παρακολουθήσει έναν μίμο για πολύ ώρα, ενίσχυσε το σόου του με ηχητικά εφέ που να καθιστούν σαφές το τι παίζει σε κάθε σκηνή. Η εκφραστική του ικανότητα είναι τόσο μεγάλη που από μερικούς μπορεί να θεωρηθεί και τρομακτικός. Πάντως, είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό και είτε αρέσει σε κάποιον είτε όχι, δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί πως πρόκειται για τέχνη. Δύο αγαπημένα μου βίντεο είναι τα εξής:

Samurai mime

(κλασικό και αγαπημένο, η στιγμή που κόβει το δάχτυλο του αποτελεί σημείο αναφοράς για μένα και τον αδερφό μου.. χσιιγγκκ!)

/
/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s