Τρολάρισμα

Υπάρχουν τρολ του διαδικτύου που το κάνουν συνειδητά και άλλα που το κάνουν χωρίς να το καταλαβαίνουν. Πολλές φορές είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς με ποιά κατηγορία έχει να κάνει. Εδώ θα αναφέρω κάθε τρολ, μικρό ή μεγάλο, που βρίσκω στο ίντερνετ. Δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά, οπότε θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μου έστελνε καμιά πρόταση.

Το Κουλούρι

κουλουριΕίμαι απαράδεκτος. Αυτό θα έπρεπε να είναι το πρώτο ποστ του μπλογκ. Πρόκειται για το υπέρτατο τρολάρισμα!! Το κουλούρι είναι μια εφημερίδα ψεύτικων ειδήσεων: Παρανοϊκές ιδέες λανσάρονται ως πραγματικά γεγονότα και η φαντασία μπλέκεται με την πραγματικότητα.  Ο αθώος και αγαθός θα μπορούσε άνετα να ξεγελαστεί από κάποια από αυτές. Είναι μια μορφή κριτικής της επικαιρότητας με χιούμορ και οξύνοια.

Για όποιον θέλει να καεί και να γελάσει με την γελοιότητα των πραγμάτων και των προσώπων ας μπει στο κουλούρι. Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Φ. που με έφερε σε επαφή με αυτή την πηγή τρολαρίσματος.

πάτα:   Το ΚΟΥΛΟΥΡΙ

/

/

Liberis

Στο (κατά την προσωπική μου άποψη) γαμάτο blog Φάε ένα μαλάκα, πριν από 2μιση χρόνια αναρτήθηκε μια λίστα με τα είδη των μεταλάδων.  Στο γνωστό ύφος, κατάφερε να δώσει μια πολύ πετυχημένη περιγραφή κάποιων καστών της μέταλ (περιγραφή που δεν θα μπορούσε να είναι τόσο ακριβής αν δεν ήταν εμφανώς και ο ίδιος μεταλάς!). Ως δια μαγείας, εμφανίστηκε ένα 37χρονο τρολ ονόματι Liberis, το οποίο είχε θιχτεί από τα σχόλια του Mikeius και απαιτούσε κάποιου είδους αποκατάσταση (συζήτηση  – μονομαχία φάση). Αν και ο εν λόγω σχολιαστής χρησιμοποίησε την ελληνική γλώσσα με εξαιρετικό τρόπο και  έκανε εποικοδομητικες παρατηρήσεις, αντιμετώπισε τον απρόκλητο και ακραίο χλευασμό από πολλούς επιθετικότατους και greenglish-ιζοντες χρήστες! Ο δε συγγραφέας του άρθρου δεν του έδωσε την ικανοποίηση – προσοχή που επιζητούσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τελικά, ο χρήστης Liberis να απογοητευτεί και να αποχωρήσει. Οι υπόλοιποι χρήστες, εμφανώς νοστάλγησαν την παρουσία του και έκαναν εκκλήσεις για την επιστροφή του, χωρίς όμως να εισακουσθούν.

Για το άρθρο και την συζήτηση που ακολούθησε, πάτα εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s